Galerijfoto
Galerijfoto
Galerijfoto
Galerijfoto
Galerijfoto
Galerijfoto
Galerijfoto
Galerijfoto

De Nieuwe Brede School Weespersluis

Wij hebben voor Heddes bouw & ontwikkeling de trappen en balustrades geleverd voor de nieuwe Brede School in Weespersluis. De school is ontworpen door KOW Architecten in de ‘fin-de-siècle stijl, die past bij de omliggende gebouwen.

Bij de entree van de sporthal zie je direct de dubbele trapopgang met bordessen naar de 1e verdieping. Het grote tussenbordes vormt een loopbrug die met een laatste trap verbonden is met de verdiepingsvloer.

De balustraden langs trappen, bordessen en verdiepingsvloer zijn uitgevoerd met ronde spijlen die allemaal dezelfde afmeting hebben. Aan de sterkte eis wordt voldaan door ter plaatse van de bevestiging massieve spijlen toe te passen. Om het geheel niet te zwaar te maken zijn de overige spijlen van buismateriaal gemaakt.
Als handregel is op de trapbalustrade een eiken profiel toegepast en voor de kinderen een extra eiken handregel.

Naast de grote steektrap bij de entree van sporthal, hebben we nog twee stalen steektrappen met tussenbordessen mogen afleveren. Deze zijn geplaatst in de zijvleugels van het gebouw. Voor de betontrappen en de tribunetrap bij het welkomstplein in de school, heeft Krepla de muurleuningen en de balustraden met spijlen geleverd. Ook hier zijn langs de balustraden en muurleuningen een extra kinderleuning toegepast.

De school is een belangrijke voorziening voor de wijk. Zo is er een sporthal gebouwd, waar niet alleen les gegeven wordt, maar waar ook verschillende sportverenigingen terecht kunnen. Voor deze sporthal heeft Krepla de balustrades geleverd bij de tribune. De balustrades met glas geven een open zicht op het veld en zijn voorzien van een eiken handregel. Afsluitend zijn er op het dak drie kleine stalen opstapjes geleverd.

Nog een leuk detail: de Bredeschool in Weespersluis is één van de eerste eerste energieneutrale scholen in Nederland.

Beeld: Heddes Bouw & Ontwikkeling | Fotografie: Fred Tigelaar fotografie

Heeft u een project voor ons? Neem contact op.

Altijd op de hoogte zijn?

Volg ons via onze social media kanalen.

© 2024 Krepla Industrieel | Design